Freestyle BMX-er Shanice Silva Cruz

Olympisch goud dat is wat Shanice Silva Cruz wil en daar gaat ze de komende tijd alles voor doen. En dus reist ze vijf keer in de week in alle vroegte van Rotterdam naar Eindhoven. In het 040 BMX Park staat een schuimbak voor het oefenen van tricky stunts én zijn de ramps hoog genoeg om te trainen voor internationale wedstrijden.

De geboren en getogen Rotterdamse was pas zeven jaar toen ze de prestaties van Inge de Bruijn tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney intensief volgde. Thuis voor de tv, op een luchtbed, gilde Shanice haar met borstcrawlbewegingen naar de finish. Dacht: meedoen aan de Olympische Spelen, hoe mooi is dat?

Achttien jaar later staat ze 12e in het klassement van de world tour bij de vrouwen in het freestyle BMX'en, sinds 2018 een Olympische discipline. Als Shanice iets wil, zet ze haar tanden erin en laat niet meer los. Haar rocky achtergrond, karakter, talent en doorzettingsvermogen hebben haar gevormd tot de veelbelovende atlete die een grote kans maakt op goud. 

Er is meer nodig

Qua niveau is goud binnen handbereik. Deze BMX ster werd zevende tijdens het wereldkampioenschap 2017 en Nederlands kampioen in 2019. Maar meedoen aan de Spelen betekent niet alleen veel talent hebben en heel hard trainen. Het is ook de halve wereld afreizen voor alle kwalificatiewedstrijden. Dat kost een hoop geld - dat er op dit moment nog niet is.

BMX freestyle valt nog niet onder de ‘topsporten’ van het NOC-NSF. Wel een Olympische discipline dus, maar geen A-status voor de Nederlandse deelnemers. Dat betekent weinig begeleiding en geen vergoeding. Voor de mannen wordt dit vaak opgelost met sponsorcontracten bij bijvoorbeeld Red Bull, GoPro of Oakley. Voor de vrouwen is dat nog niet zo ver.

Tot die tijd...

Vragen we jouw hulpHoe zou jij Shanice kunnen helpen haar droom te verwezenlijken? We zijn zijn benieuwd naar jouw ideeën en reactie en denken graag mee. Bekijk hier de Sponsor packs en Sponsor donaties en neem zeker even contact met ons op.

Met jouw sponsoring of donatie komen de spelen steeds dichterbij!

 

© 2018 - 2024 Shanice Silva Cruz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel