BMX freestyle is sinds kort onderdeel zijn van de Olympische Spelen. In Nederland is er onder de vrouwen één grote kanshebber om daaraan deel te nemen: Shanice Silva Cruz. Shanice (25 jaar) is vastberaden Nederland te vertegenwoordigen.

De Rotterdamse staat elke dag om half zes op om hier op tijd te kunnen zijn. Om te trainen voor de Spelen van Tokyo, waarvoor slechts negen mannen en negen vrouwen zich wereldwijd kunnen kwalificeren. Of zij er een van zal zijn? Dat is nog niet zeker.

Vrouwen in de BMX wereld

Qua niveau zou het moeten lukken. Ze werd zevende tijdens het wereldkampioenschap 2017. Maar meedoen aan de Spelen betekent niet alleen veel talent hebben en heel hard trainen. Het is ook de halve wereld afreizen voor alle kwalificatiewedstrijden. Zestien zijn het er vanaf november 2018. Zestien vliegtickets met hotelovernachtingen. Een hoop geld dus - dat er op dit moment nog niet is.

BMX freestyle valt nog niet onder de ‘topsporten’ van het NOC-NSF. Wel een Olympische discipline dus, maar geen A-status voor de Nederlandse deelnemers. Dat betekent weinig begeleiding en geen vergoeding. Voor de mannen wordt dit vaak opgelost met sponsorcontracten bij bijvoorbeeld Red Bull, GoPro of Oakley. Voor de vrouwen is dat nog niet zo ver.

 

"Gek eigenlijk dat de enige Nederlandse Freestyle BMX'er met zo'n grote kans op deelname aan de Olympische Spelen, geen A-status heeft"

 

De eerste in haar soort

Dat maakt Shanice de eerste in haar soort en dat klinkt leuker dan het is met zoveel potentie! Want daardoor heeft ze momenteel geen back-up en betaalt ze alles al jaren zelf. Om haar van deze zorg te ontlasten wordt gezocht naar sponsors en donateurs met als belangrijkste doel Shanice naar de top te helpen.

Vraag aan jou

Hoe zou jij Shanice kunnen helpen haar droom te verwezenlijken? We zijn zijn benieuwd naar jouw ideeën en reactie en denken graag mee. Bekijk hier de Sponsor packs en Sponsor donaties en neem zeker even contact met ons op.

© 2018 - 2024 Shanice Silva Cruz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel